lauantai 5. huhtikuuta 2014

Terraarion parantelua ja gekkojen kuulumisia

Talvihorros loppu!


Kevät etenee hyvää vauhtia ja gekkolassakin on herätty osittaiselta talvihorrokselta.
Vaihdoin noin kuukausi sitten gekkojen terraarion lämmöt ja valot siten että lämmöt ovat päällä 10h/24h kun osittaisessa talvihorroksessa valot ja lämmöt olivat päällä vain 5-6h/24h. Olen pitänyt noille tosiaan sen osittaisen talvihorroksen jotta liskot olisvat keväällä innostuneita lisääntymään, ja naaraat olisivat pulleita ja hyvässä lihassa munimaan.  Jos pitäisin täyden talvihorroksen niin sehän tarkoittaisi sitä että gekoilla ei olisi noin kuukauteen tai kahteen ollenkaan lämpöjä ja valoja terraariossa jolloin syöminenkin olisi tauolla.

Elikkäs olen syöttänyt osittaisen horroksen aikana gekkoja kerran viikossa, mutta nyt horroksen loputtua liskot saavat ruokaa jokatoinen päivä.
Tarkoituksena olisi että kaikki naaraat munisivat tänä kesänä mutta vielä en ole ihan 100% varma onko naarailla ainakaan vielä munia mahassa.
Paten olen nähnyt vain toisinaan kiinostuvan tytöistä, mutta viimevuoteen verrattuna lisääntymiskausi on alkanut hyvin laimeasti. Olen katsellut naaraiden massua tässä viimeviikkoina mutta en mene vielä takuuseen onko niitä munia vielä kellään masussa.
Todennäköisesti katson tilannetta vielä pari viikkoa ja jos Pate ei tänä aikan näytä mitään kiinostusta naaraisiin niin otan herran asumaan vähäksi aikaa yksin ja siirrän sitten takasin jos tämä lyhyt ero naaraista saisi herran mielenkiinnon naaraita kohtaan paremmin heräämään.

Gekoille on myös tulossa tässä vuoden sisään isompi terraariokin nykyisen 200l akvaarion tilalle.
Tuon kokoinen terraario on auttamatta liian pieni noin monelle liskolle, ja tässä ollaan jo jonkinaikaa katseltu isompaa, ihan oikeata liukuovi terraariota.


Kuvassa tämänhetkinen terraario ja Bellakin päässyt kuvaan. Terraariossa olevat johdot ovat lämpömittarin johtoja. Olen viikon ajan mittaillut terraarion eri osien lämpöjä.Lämpimämmissä kohdissa terraariota lämpötila pyörii siinä 29-35C
Leopardigekkojen terraariossahan kuuluisi olla noin 1/3 lämmintä ja huomasin lämpöjä mittaamalla että tuohon terraarioon tarvitaan vielä yksi lämpömatto jotta tämä täyttyisi.


Siksi kävinkin tänään Jyväskylän reissulla ostamassa tuommoisen maton. 
Hintakin oli vain jotain 20e kun muistan maksaaneeni joskus samankokoisesta matosta 40e!
Tuossa lämpömatossa on toisella puolella tarrapuoli eli maton voi kiinittää terrarion lasiin pöydän ja pohjalasin väliin. Tämän illan olenkin mittaillut tämän uuden maton lämpenemistä ettei matossa vain olisi mitään valmistusvirhettä ja se kuumenisi liikaa. Olen ehkä hieman vainoharhainen mutta ei vara venettä kaada!


Tuossa vielä tarkennusta terran lämpöalueesta. Rajasin punaisella sen alueen missä nämä lämpömatot ovat tällähetkellä sijoitettuna. Tuolla lämpöalueella sijaitsee myös kaikki kolme wetboxia sekä runsaasti piiloja liskoille. 
Gekot viettävätkin enimmäkseen aikaansa tuolla lämmitetyllä puolella köllötellen.Tämmöistä tälläkertaa. Päivittelen tänne taas piakkoin gekkojen kuulumisia ja miten kevät edistyy meilläpäin :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti