keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäismunia ja liskoilua

Eilen huomasin gekkolassa muutoksia. wetboxeista oltiin mullat möyritty pitkin terraariota ja kalkkikippoja levitelty.



Kurkkasin yhteen wetboxeista ja kappas siellä olikin Iina vierellään pullea pikku muna.
kaikki mullat oltiin kaivettu yhteen nurkkaan ja muna köllötteli paljaalla pohjalla.
Eilen siis luulin että Iina oli nämä munat muninut kun kerta niitä kärkkäänä vartioikin, mutta tänään huomasin Irmelin laihtuneen mahan kohdalta ja Iina taas maha viimesillään!
Eli tästä voi siis päätellä että joko Irmeli oli muninnan jälkeen hylännyt heti munat ja Iina vaan wetboxissa oottelemassa milloin oma muninnan aika koittaa tai sitten noilla tyttögekoilla on jotkut vahtimisvuorot.
Samaa olin huomaavinani viime vuonakin naaraissa että tytöt vahtivat munia vuorotellen.

Siirsin Iinan syrjemmälle ja kaivelin multakasaa jos sieltä vielä toinenkin muna löytyisi ja kappasvain! sieltähän paljastuikin toinen muna!



Eikun äkkiä siis haudontakonetta starttaamaan ja munaboxia väsäämään!





kaadoin vermikuliittia tuommoiseen muutaman litran rasiaan ja kaadoin päälle vettä.
Sitten sekoittelin vermikuliitin niin että se on tasaisesti kostea mutta ei liian kuiva tai kostea.



Sitten asettelin munat varovasti niitä kääntämättä vermikuliittiin puoliksi siihen haudattuna.
Luulen että vasemman puoleinen muna taitaa olla hedelmöittymätön, sillä löysin sen multakasasta ja sen muoto oli oikeanpuoleiseen verrattuna pitkulainen ja munan keltaisuus viittaisi myöskin samaan.
Oikean puoleinen muna taas on tasaisen vaalea ja kimmoisa päältä, ja hohkaa vaaleanpunaista.


Sitten laitoin haudontarasian uuteen hienoon Dragon - merkkiseen hautomakoneeseeni toivoen jos sieltä muutama lohikäärme syntyisi ;D



Tuossa vielä lähempää kuvaa hautomakoneen säätölaatikosta.
Koneessa on siis pieni tuuletin jolla voi tasoittaa tarpeentullessa hautomakoneen lämpötilaa ja kosteutta sen sisällä, katsoa valon avulla munien kuntoa kantta aukaisematta, säätää lämpötiloja sekä tarkkailla kosteutta ja lämpöä. Tuossa kannessa on myös pienia koloja johon saa ujutettua toisenkin lämpömittarin ja joista ilma vaihtuu.
 Kätevä laite!


Siellä ne munat ottaa lämpöä. Säädin lämmöt 28.2 asteeseen jotta munista kuoriutuisi naaraita, mutta jos ja kun munia tulee lisää niin taidanpa hautoa muutamasta myös koiraan!

Tänään katselin muiden naaraiden meininkiä ja näyttää siltä että Mack snow naaraani Angel munii ihan lähipäiviä, todennäköisesti jo huomenna :D

SHTCTB naaraani Iinakin taitaa pyöräyttää lähiaikoina omat munansa kun näytti kerta siltä että tyttelin äidilliset vaistot olivat heränneet jo Irmelin munia vahtiessa :D
Eli noiden munien äidin väritys on SHTCTB (het raptor)  ja isän väri RAPTOR
En todellakaan tiedä minkävärisiä poikasia noista tulee, sillä äidin silmien väri on ihan normaali mutta Pate isällä on tummanpunaiset eclipse silmät. Toivoisin että edes osa poikasista perisi isän albinogeenejä tai niille tulisi snake eye silmät :D

Tämmöistä tänään, toivottavasti täällä sujuu kaikki hyvin ja naaraille ei tulisi muninta ongelmia :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti