perjantai 9. toukokuuta 2014

Sisustusta eläinten ehdoilla.Kerron teille pikku vinkkejä miten kämpästä saa sisustettua nätin, vaikka omistaisikin utelijaita katteja jotka maistelevat jokaista roskaa ja tiputtelevat hyllyiltä ja pöydiltä taatusti juuri ostamasi lasi vaasin.
Myöskin uudet huonekalut saavat kokea karmean kohtalon kissojen kynsissä.

Tässä on olohuoneeni entiset huonekalut: pieni sohva ja tekonahkainen nojatuoli. Molemmat olivat uutena ostettu ja olleet minulla vajaat pari vuotta. Sohvan ja tuolin materiaali kuitenkin houkutteli katteja terottamaan kynsia niihin monista kielloista ja vesipullolla pelotteluista huolimatta!
Myin siis nuo vanhat olohuoneen istumet eteenpäin ja ostin itselleni uuden sohvan, käytettynä tottakai ;)


Sain tuon kankaisen divaanisohvan ihan sika halpaan hintaan, sillä sohvasta oli yksi jousi katkennut. 
Katkennut jousi näkyi sohvassa kuoppana tuossa keski osassa, mutta korjasimme kaverin kanssa tuon katkenneen jousen ja sohva oli kuin uusi!
Tuo sohva oli myöskin siitä hyvä ostos, sillä siinä oleva kangas on jotain paksua samettia tai sen tapaista jota kissojen ei tee mieli raapia.

Tuota kämppää sisustaessa huomasin aika äkkiä että en voi laittaa kissojen ulottuville pöydille ja muille tasoille mitään särkyvää, sillä varsinkin Lili tiputtaa kaikki sata varmasti jossain vaiheessa.


Sitten tajusin että tavaroiden tippuminen ei haittaa mitään jos alapuolella on esimerkiksi säkkituoli tai sohva.
Niinpä siis tungin tekokukkia ja lasielukoita tälle hyllylle kaikessa rauhassa!Tässä vielä kuvaa tv-tasosta/terraario kaapista.
Kissojen kiipeily ja kynsimis vimmaa hillitsee onneksi kunnon raapimispuu joka yltää lähes kattoon asti.


Kannattaa oikeasti hankkia kissalle kunnon kiipeilypuu, sillä silloin säästyt isoimmilta remontoinnilta ja huonekalu vaurioilta. Kiipeilypuun paikka tuntuu olevan kissoille aika tärkeä: kissa tykkää tarkkkailla ympäristöään jostain korkealta, ja myöskin raapimisvimman iskiessä on kynsittävän paikan oltava lähellä.

Lopuksi vielä kuvia kämpän sisusteiden yksityiskohdista ja muusta sälästä :D

Ja lopuksi vielä: älä ikinä erehdy hankkimaan karvamattoja kissatalouteen!
Siitä ei saa ikinä poistettua kaikkia karvoja ja kissan oksentaessa karvapalloja matolle sen siivoamista ei voi kuvailla ainakaan helpoksi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti